Nasz słynny już „bibi”

Bibimbap Logo„Dwa Smaki oferują swoją własną wersję bibimbapu; właśnie, może przypomnę tym, którzy zapomnieli, co to w ogóle jest. Otóż jest to właściwie koreańskie danie narodowe, ryż z warzywnymi dodatkami, ze smażonym mięsem, często – z jajkiem. Micha tego produktu podawana w Dwóch Smakach jest efektywna i prosta: wielka, ładnie skomponowana; na górze ryżu cukinia, pieczarki, cebula, marchewka, mnóstwo ostro doprawionego mięsa i jajko sadzone. Na boku sos – w Dwóch Smakach podają jeden, ostro-paprykowy. Bibimbap tutejszy jest zupełnie inny niż ten z Oriental Spoon, odmienny niż ten w Genji; i bardzo dobrze. Jest prosto i solidnie, i je się z wielką przyjemnością. Plus dodatkowy: jest bardzo tanio. Micha, której stawiłem czoła (ale obiecałem sobie, że to po raz ostatni, bo była najzwyczajniej za duża), kosztuje 19 złotych; mniejsza porcja to wydatek o parę złotych mniejszy (…)”

2015-07-12 – Wojciech Nowicki: Idźcie do Smaków, zapewnijcie im dobrą przyszłość